Τσιρώνη Βελλία Σταματία (Ματίνα)

Η Τσιρώνη Σταματία του Νικολάου και της Βασιλικής, είναι παντρεμένη με τον πολιτικό Μηχανικό Γεώργιο Βελλία και μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, του Χαραλάμπους-Ταξιάρχη, τριών ετών.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το έτος 2004 και μέχρι και σήμερα ασκεί ενεργά το επάγγελμα της Δικηγόρου στην πόλη της Λαμίας , όπου και διατηρεί δικηγορικό γραφείο επί της οδού Ροζάκη Αγγελή αρ. 34.

Δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα του αστικού δικαίου (τροχαία, υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, Νόμος Κατσέλη, κτηματολόγιο κλπ ), όσο και στον τομέα του ποινικού δικαίου. Είναι δε συνεργάτιδα του έγκριτου ποινικολόγου Γεωργίου Μιλτ. Δούμα. Κατά το παρελθόν υπήρξε συνεργάτιδα δικηγόρος του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Υπήρξε δε νομική σύμβουλος του Συλλόγου Τριτέκνων Φθιώτιδας , του Συλλόγου Παραπληγικών Στερεάς Ελλάδος , του Αθλητικού Σωματείου ΑΜΕΑ με την επωνυμία «ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ» και του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου. Επίσης επί δύο τετραετίες υπήρξε γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Αγγλικών PROFICIENCY , Γαλλικών DELF καθώς και πτυχίου ηλεκτρονικών Υπολογιστών ECDL.