Γιδαράκου Σωτηρία

Η Σωτηρία Γιδαράκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Λαμίας. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΤΕΠΑΕΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών (2012). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως νηπιαγωγός κάθως εργάζεται αδιάλειπτα ως νηπιαγωγός από το 2013 μέχρι και σήμερα σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της πόλης μας. Από το σχολικό έτος 2019 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει και τα καθήκοντα της προϊσταμένης για το νηπιακό τμήμα.

Κατά τα σχολικά έτη 2016-2017-2018, υλοποίησε επιτυχώς δράσεις προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του σχολείου σε Αειφόρο Σχολείο και το 2019 το σχολείο βραβεύτηκε με τη σημαία του προγράμματος και ανακηρύχθηκε σε Ελληνικό Αειφόρο Σχολείο. Πρωτοστάτησε στο μετασχηματισμό του σχολείου σε Αειφόρο Σχολείο, τόσο με το σχεδιασμό και την υλοποίηση πλήθους σχετικών δράσεων και δραστηριοτήτων, όσο και με τη συνεχή κινητοποίηση, ενημέρωση κι ενθάρρυνση του λοιπού προσωπικού του σχολείου ως προς την κατεύθυνση αυτή.