Δεν θα μείνουμε αδρανείς στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας

Eπισκέφτηκα όλα τα τμήματα και τις κλινικές του Νοσοκομείου Λαμίας, συνομίλησα με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους και ενημερώθηκα αναλυτικά για την προβληματική κατάσταση που επικρατεί. Μαζί μου ήταν οι υγειονομικοί υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού μας.

Υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Έντονη είναι η έλλειψη γιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην Πνευμονολογική κλινική και στο Αναισθησιολογικό Τμήμα. Μου επισημάνθηκε ότι οι άγονες προκηρύξεις θέσεων ιατρικού προσωπικού επιτείνουν το υπάρχον πρόβλημα και είναι απαραίτητο να αναζητηθούν πρόσθετα κίνητρα προκειμένου το νοσηλευτικό ίδρυμα να ενισχυθεί σε προσωπικό.

Υπογράμμισα ξανά ότι ο Δήμος που εμείς οραματιζόμαστε, δεν θα περιορίζεται στο στενό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και θα διεκδικεί μαζί με δημότες και εργαζόμενους τα δίκαια αιτήματα που αφορούν τον τόπο μας. Ειδικά, σε ό,τι αφορά στη δημόσια υγεία και στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Λαμίας, δεν θα μείνουμε αδρανείς.